17 Ekim 2008 Cuma

ithal aday Karayalçın Chp yi karıştırdı


CHP, başkent Ankara’da ithal büyükşehir belediye başkanı adayı gösterince parti içinde huzursuzluklar çıktı. Peki, kimler istifanın eşiğinde? İşte ayrıntılar.

Baykal ve arkadaşlarının her zaman “Atatürk’ün partisiyiz” diye övündüğü CHP, Cumhuriyet’in başkenti Ankara’da yerel seçimler için Büyükşehir Belediye Başkanlığına bir ‘ithal’ aday gösterince, parti içinde tartışmaların başladığı ve birçok önemli isimlerin istifanın eşiğinde olduğu öğrenildi.

ÖNDER SAV’DA İSTİFA EDEBİLİR

Daha önce CHP Genel Sekreteri Önder Sav’ın “ Partimize ihanet edip gidenler, bir daha bu kapıdan içeri giremez” dediği SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın’ın, yeniden CHP çatısı altında olması Ankara il teşkilatını ve Büyükşehir Belediye Başkanlığında adaylık bekleyen Ankara milletvekili Yılmaz Ateş ve arkadaşlarını şoka uğrattı.

Parti tüzüğünde de değişiklik isteyen Yılmaz Ateş, Büyükşehir belediye başkanlığı adaylığı beklerken Karayalçın’ın aday gösterilmesine “içerlediği” ifade edildi. Bu “ Süreç” te Karyalçın adaylığında ısrar edildiği takdirde Yılmaz Ateş'in Ankara İl ve bazı Anakent ilçe teşkilatlarının yanı sıra, Önder Sav’ın da, tepki için istifa edeceği iddia ediliyor.

Murat Karayalçın’ın CHP’den aday gösterilmesinin CHP’nin “bitişinin altına" parti yönetimi tarafından imza atıldığına dikkat çeken CHP’nin bir Ankara milletvekili, olabilecek diğer şeyleri şöyle anlattı:

“ Gökçek haklı çıktı ve çıkacak. Karayalçın seçimi kaybettiği takdirde CHP’nin oylarından fazla oy aldığını ileri sürerek Baykal’ın koltuğuna talip olacak. CHP, içinden aday göstermeyecek kadar güçsüz mü? Aday göstersin, kazanılmasa da mesele değil. Ama ithal bir aday ile teşkilatlarla birlikte bölge milletvekilleri resmen yok sayılmıştır. Eğer Karyalçın aday gösterilir ise CHP artık ne DTP’yi ne de PKK’yı eleştirme hakkı bile bulamaz.”

millitaraf.com

Hiç yorum yok:

Belediye Seçimleri