12 Ekim 2008 Pazar

Murat Karayalçın Melih Gökçek'e rakip mi oluyor?



SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı konusunda ilginç bir çıkış yaptı: Bu işin SHP'si, CHP'si, DSP'si yok

SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı konusunda, ''Ankara'yı bu yönetimden kurtarmak için nerede durmam gerekiyorsa orada duracağım, nerede olmam gerekiyorsa orada olacağım, nereye gitmem gerekiyorsa oraya gideceğim'' dedi.

Karayalçın, İnşaat Mühendisleri Odası Kongre ve Kültür Merkezi Teoman Öztürk Salonu'nda düzenlenen toplantıda ''SHP'nin Yerel Yaşam Programı''nı tanıttı.

Programa ilişkin bilgiler aktaran Karayalçın, daha sonra konuşmasına SHP Genel Başkanı sıfatıyla değil, ''Murat Karayalçın'' olarak devam edeceğini belirterek, yaklaşan yerel seçimler ve ''Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı'' konusundaki tartışmalara değindi.

''Mesele Murat Karayalçın'ın Ankara Anakent Belediye Başkanı adayı olması, olmaması, seçilmesi, seçilmemesi meselesi değildir'' diyen Karayalçın, şöyle konuştu:

''Mesele, sevgili kentimizin bu bilgisiz, bu beceriksiz, bu yetersiz, yeteneksiz yönetimden kurtulmasıdır. Ankara'yı bu yönetimden kurtarmalıyız. Mesele budur. Sevgili başkentimiz Ankara'yı bu yönetimden kurtarmak için nerede durmam gerekiyorsa orada duracağım, nerede olmam gerekiyorsa orada olacağım, nereye gitmem gerekiyorsa oraya gideceğim. Bunu nasıl yorumlarsınız bilmiyorum? Yeter ki Ankara'yı bu yönetimden kurtaralım. Acil görev budur, konuşulması gereken, tartışılması gereken acil görev budur.''

Ankara Büyükşehir Belediyesinin icraatlarını eleştiren Karayalçın, ''Sevgili Ankaralılar, bu yönetime son vermeliyiz, bu yönetimi başımızdan göndermeliyiz. Bu yönetimi gönderme işinin SHP'si, CHP'si, DSP'si yok. Bu yönetimi gönderme işinin hatta MHP'si, DP'si, Anavatan'ı da yok. Bu bizim boynumuzun borcu, bu bizim ortak görevimiz'' diye konuştu.

Yerel yönetimlerin önemine işaret eden Karayalçın ekonomik kriz, terör gibi öncelikli sorunlarda da yerel yönetimlerdeki yanlış uygulamaların etkisini görmenin mümkün olduğunu söyledi. Karayalçın, terörün önlenmesinin öteki önlemlerin yanında ülke topraklarında toplumsal barışın sağlanmasıyla mümkün olabileceğini vurgulayan Karayalçın, bu çerçevede yerel yönetimlere önemli görevler düştüğünü anlattı.

SHP'nin yerel yönetimlere ilişkin programını da ayrıntılarıyla anlatan Karayalçın, Türkiye'nin kaldırım yüksekliğinden hava kirliliğine her alanda Avrupa Birliği standartlarına ulaşmasını hedeflediklerini ifade etti. Karayalçın, ''Hakkari'nin kentsel standartları, Helsinki'nin kentsel standartlarına taşınacaktır. Bu bir iddiadır, SHP'nin iddiası budur'' diye konuştu.

-SORULAR-

Karayalçın, toplantının yapılacağı salona gelişinde, gazetecilerin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı konusundaki sorularını yanıtlarken, partisinin dünkü Parti Meclisi toplantısında, yerel seçimlere katılma ve aday belirleme yöntemi konusunun görüşüldüğünü ancak kendisinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olması konusunda bir karar alınmadığını söyledi. Karayalçın, ''Benim adaylığımla ilgili herhangi bir karar olmadı, olamazdı da zaten'' dedi.

Murat Karayalçın bu konuda başka bir siyasi partiden SHP'ye yönelik bir temasın olmadığını, kendilerinin de bu yönde bir girişimlerinin bulunmadığını bildirdi.

Karayalçın, ''Solun ortak adayı olması'' konusundaki soru üzerine şunları söyledi:

''Solun ortak bir aday çıkarması, seçimlerin kazanılmasını sağlayacaktır ama konuyu yalnızca dar kapsamlı bir biçimde değerlendirmenin doğru olmadığı kanısındayım. Ankara'nın birleşmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu bilgisiz, beceriksiz, yetersiz, yeteneksiz yönetimden kurtulmak için tüm Ankara bir araya gelmeli diye düşünüyorum.''

SHP Genel Başkanı Karayalçın, ''adaylık için partilerden teklif bekliyor musunuz?'' sorusuna ise ''Seçimlere girme kararı aldık, aday belirleme yöntemini ortaya koyduk, bizim bu doğrultuda herhangi bir girişimimiz olmayacaktır ama böyle bir gelişme bizim dışımızda ortaya çıkarsa biz de kuşkusuz bunun içinde yer alırız'' karşılığını verdi.

AA

Hiç yorum yok:

Belediye Seçimleri