11 Ekim 2008 Cumartesi

Murat Karayalçından Gökçek'e Chp Yanıtı


SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, Melih Gökçek'in ''CHP, Ankara'da Karayalçın'ı aday gösterecek, başka aday çıkaramaz'' şeklindeki sözlerine cevap verdi.

Parti Merkezinde soruları cevaplandıran Karayalçın, ''CHP'den aday olmayacağım. Biz kendi değerlendirmemizi kendimiz yapacağız. Adaylığım, partimin yerel yönetim toplantısında belli olacak.'' dedi.

CHP ile adaylık konusunda temas olup olmadığı sorusu üzerine Karayalçın, ''CHP ile bu konularda görüşmelerde bulunmamız söz konusu değil. CHP ile görüşme yapılmadı. Küçük kurultayımızda solda birlik peşinde olmayacağımızı söylemiştik. Çünkü bu konularda başarılı olunamadı. Yani solda birlik çalışmaları destek görmedi, ancak bundan sonra böyle bir birliktelik adımı atılırsa içinde olmayı düşünebiliriz.'' diye konuştu.

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'nun, Aktütün Karakolu'na yönelik terör saldırısı sırasında golf oynamasına ilişkin soru üzerine ise, ''Daha uygun ve doğru zamanlarda golf oynaması gerektiğini düşünüyorum. Bu şekilde daha doğru olur.'' ifadesini kullandı.

Karayalçın, basının sorularına verdiği cevabın ardından parti toplantısına geçti. Karayalçın'ın, büyükşehir belediye başkanlığına aday olup olmayacağını yarınki yerel yönetim toplantısında açıklaması bekleniyor.


CİHAN

Melih Gökçek CHP'ye her zamanki gibi meydan okudu


Melih Gökçek, ''CHP'nin Karayalçın dışında bana karşı çıkartabileği bir aday yok" dedi, seçimle ilgili önemli bir iddiada bulundu. Başkentte ulaşıma zam yolda...

Belediye Başkanı Melih Gökçek, ''CHP'de Murat Karayalçın dışında bana karşı çıkartabilecekleri ve bulabilecekleri başka bir aday yok. Bunu aylar önce söylemiştim ve haklı çıktım'' dedi.

Gökçek, makamında gazetecilerle yaptığı sohbet toplantısında, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın bu seçimi kendi geleceği için milat olarak gördüğünü savunarak, ''Eğer Baykal seçimlerden başarısız çıkarsa yani örneğin DSP'de sol kısmi olarak toparlanırsa bu CHP'nin ve Baykal'ın sonu demektir'' dedi. Gökçek, şöyle devam etti:

''Kendini kurtarabilmek için oy çıkarabilecek herkesi etrafında topluyor. Bu Baykal'ın arka plandaki korkusudur. Geçen seçimlerde CHP, Yılmaz Ateş'le girmiş ve yüzde 12 oy almıştı. Buna karşılık Karayalçın yüzde 20 almıştı. Başına geleceği bildiği ve 'Baykal yok oldu, bitti' dedirtmemek için Karayalçın'a sarılacaktır. Baykal'ın istese de istemese çaresi yoktur. Seçimlerde benim çekindiğim hiç bir aday da yok. Karayalçın'ın aday olmasından da çok mutlu olurum.''

Gökçek, Karayalçın'la seçimlerde 3. kez karşı karşıya geleceklerini ve ''yarım kalan hesaplarını göreceklerini'' belirtti.

Bir gazetecinin, Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz hakkındaki ''kaset'' olayına ilişkin değerlendirmesini sorması üzerine Gökçek, konu Cumhuriyet Savcılığına intikal ettiği için bir açıklamada bulunmak istemediğini bildirdi. Gökçek, ''Olay tüm çıplaklığıyla ortada, tartışılıyor. Kamuoyunun takdiri ne ise biz de onu düşünüyoruz'' dedi.

Kaset konusu ortaya çıksa da çıkmasa da CHP'nin oylarının düştüğünü öne süren Gökçek, ''CHP'li belediye demek iş yapmayan belediye demek, memurunun dahi maaşını ödeyemiyor'' dedi.

-BAŞKENTTE ULAŞIMA ZAM YOLDA-

Bir gazetecinin ulaşıma zam konusunun gündemde olup olmadığını sorması üzerine Gökçek, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında ulaşıma zam konusunun gündeme geldiğini belirterek, ''Toplantı devam ediyor, kararın bugünlerde mi yoksa haftaya mı uygulanmasına karar verileceği belirlenmedi'' dedi.

Minübüsçü esnafından gelen talep üzerine konunun görüşüldüğünü ve zammın yüzde 15-16 oranında olacağını bildiren Gökçek, ''Karar UKOME'den çıkmak üzere. Taşıma ücretinde toplu bilet bin 200'den bin 400'e çıkacak. Tekli bilet de bin 500'den bin 700'e çıkacak. Minibüsler de bin 700 olacak. Uzun güzergahta ise 2 bin olacak'' dedi.

-ALMAN GENÇLERDEN, BAŞKAN GÖKÇEK'E ZİYARET-

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Almanya'nın Hamm Belediyesi arasındaki ''Dünyaya açılma ve hareket yetisini geliştirme'' projesi kapsamında Almanya'dan gelen Türk ve Alman gençler, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i ziyaret etti.

Gökçek, ziyarette yaptığı konuşmada, Almanya'dan gelen gençler ile Altındağ Gençlik Merkezi üyesi gençlerin ziyaretinden ve kaynaşmasından memnunluk duyduğunu söyledi. Ankara Büyükşehir Belediyesinin sosyal ve kültürel projelerde en başarılı belediye olduğunu iddia eden Gökçek, Avrupa ülkeleri ile kıyaslandığında da 4 konuda Avrupa'yı geçtiklerini belirtti.

Bunlar arasında en başta ''kültürel ve sosyal projelerin'' geldiğini ifade eden Gökçek, ''Ardından, kentsel dönüşüm projeleri, rekreasyon alanları, Avrupa'nın en büyük 4. kenti olmamıza rağmen trafik yoğunluğu açısından en rahat kent olmamızı sıralayabiliriz. Hedefimiz her alanda Avrupa'yı geçmektir'' dedi.

Gökçek, Almanya'dan gelen gençlerin Türkiye'de kendilerine gösterilen ilgiden son derece memnun kaldıklarını ve başkenti çok beğendiklerini belirterek, aralarında gençlik merkezlerinin yer aldığı belediyenin sosyal ve kültürel projelerinden çok etkilendiklerini söyledi.

Almanya'da yaşamalarına karşın Türk kültürel değerlerinden kopmadıklarını ve bu değerlere bağlı olduklarını ifade eden gençler, ''Bizler Türküz, biriz ve aynıyız. Bu tür etkinliklerin, programların yapılmasını son derece faydalı görüyor, bizden sonra gelecek kuşakların da yararlanmasını istiyoruz'' diye konuştu.

AA

CHP'nin Ankara için en sürpriz adayı

CHP, yerel seçimlerde en çok oyu alabileceği adayları belirlemeye çalışırken, ortaya sürpriz isimler de atılıyor.



Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı için eski ODTÜ Rektörü Ural Akbulut'un yanı sıra, CHP'ye gelmesi durumunda SHP lideri Murat Karayalçın üzerinde durulurken, şok bir isim daha konuşulmaya başlandı.
CHP Samsun Milletvekili Haluk Koç için de nabız yoklanıyor. Son kurultayda CHP lideri Deniz Baykal'ın karşısına çıkan Koç'a Ankara'da duyulan sevgi, Melih Gökçek'in karşısında önemli bir avantaj olarak görülüyor.

'Her yere layık'

İstanbul için ise Kemal Kılıçdaroğlu ısrarı sürüyor. CHP lideri Baykal, "Şu anda alınmış bir karar yok ama Kemal Bey'in yıldızı yükseliyor. Her yere layıktır" ded
Belediye Seçimleri