22 Ekim 2008 Çarşamba

Gökçek ; Karayalçın Chp genel başkanlığının peşinde


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e göre Karayalçın'ın hedefi belediye başkanı olmak değil, seçim sonrası Deniz Baykal'ın koltuğuna oturmak.

Ntv de canlı yayına konuk olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, SHP Lideri Murat Karayalçın'ın Ankara'ya Belediye Başkanı seçilemeyeceğini bildiğini ama onun hesabının belediye başkanlığı değil, CHP'ye dönmek olduğunu iddia etti. Gökçek, "CHP'ye dönmek için böyle bir taktik sergileyen Karayalçın'ın amacı Baykal'ın yerine CHP lideri olmak" dedi.

Melih Gökçek'e göre yüzde 30 civarında oy alarak Türkiye genelinde oyları düşen CHP'nin oy oranının üstüne kalmayı amaçlayan Murat Karayalçın, seçim sonrası başarısızlık nedeniyle CHP lideri Deniz Baykal'ın yerine CHP lideri olmanın hesapların yapıyor ve Ankara'da belediye başkanı seçilme ihtimali yok.... Bunu bilen ve CHP dışındaki soldan umduğunu bulamayan Karayalçın, Gökçek'e göre adaylığı fırsat bilerek CHP'ye dönme hesabı yapıyor...

Gökçek, CHP'nin Ankara'da bugüne kadar görmediği bir hezimeti yaşayacağını iddia etti.

(Haber 7)

Zekir Sezer'in burnuna pis kokular geliyormuş.


Zeki Sezer'den, Karayalçın'ın Ankara adaylığı konusunda ilginç tespit: "Bizden destek istenmedi. AKP'den değil, bizden kurtulma hesabı olabilir!

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, çok dış borç alan ve cari açık veren bir ülkenin kendi kararlarını alabilmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Bir dizi etkinlik ve açılışa katılmak üzere İzmir'e gelen Zeki Sezer, Karşıyaka Sanayici ve İşadamları Derneğinde (KASİAD) iş adamlarıyla bir araya geldi.

Burada yaptığı konuşmada AK Parti'nin ekonomi politikalarını eleştiren Zeki Sezer, dış borca ve ithalata dayalı ekonomik sistemin üretimden çok yatırımsızlığı teşvik ettiğini ileri sürdü.

Türkiye'nin dış borcunun 550 milyar doları bulduğunu kaydeden Sezer, şöyle konuştu:

''Bu kadar büyük cari açıkla bu kadar çok borç alan ve bu kadar çok cari açık veren bir ülkenin kendi kararlarını alabilmesi, çok da bağımsız davranabilmesi pek de mümkün değil. Bölücü, ayrımcı akımların bu dönemde ortaya çıkmış olması çok da tesadüf değildir. 6 yıldır hükümet dış politikayı edilgen bir şekilde yürütüyor.''

Türkiye'nin genç nüfusuna rağmen ''en mesleksiz nüfusa sahip'' ülke olduğunu öne süren Sezer, ülkede pembe tablolar çizilmeye devam ettiğini savundu. Bankacılık sisteminin Bülent Ecevit'in başbakan olduğu 57. Hükümet döneminde disiplin altına alındığını ifade eden Sezer, ''Maliye Bakanı, 'Türkiye'nin bankacılık sistemi sağlam onun için biz bu krizi en az hasarla atlatırız' diyor. Bunda gerçeklik payı var ama bunu kim sağladı, onu söylemiyor'' dedi. Sezer, AK Parti Hükümeti döneminde bankaların büyük bölümünün yabancıların eline geçtiğini, bunun da sistemin sağlıksızlaştırdığını iddia etti.

Ekonominin öncelikli iş haline getirilmesi gerektiğini kaydeden Sezer, eleştiride bulunurken öneri de getirdiklerini söyledi.

BİZDEN KURTULMA HESAPLARI MI VAR?

DSP Genel Başkanı Sezer, İzmir'in her alanda ülkeyi ileriye taşıyacak bir kent olduğunu, İzmirliye güvendiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Hükümet Atlantik ötesine değil, İzmir'e baksın, İzmirlilere baksın. Tabii ki İzmirlilerin sıkıntıları var, ekonomide, kentleşmede, toplumsal yapıyı tehdit eden uygulamaların yarattığı sıkıntılar var, limanı işlevsiz kalabilmiş, ama bunların tamamını aşabiliriz. İzmir'e DSP yakışır. Merhum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina'nın DSP'li döneminde başarısı tesadüf değildi.''

Zeki Sezer, DSP'nin yapacağı çok iş bulunduğunu, sıkıntıların adım adım girişimcilerle vatandaşlarla aşılacağını, buna içtenlikle güvendiğini ifade etti.

Sezer, SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın'ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına adaylığı konusunda da Karayalçın ile Erdal İnönü'yü anma toplantısı nedeniyle davetiye getirdiği sırada 1 saatlik görüşmede bulunduğunu belirterek, şunları söyledi:

''Havadan sudan şeyler konuştuk. Sayın Karayalçın ve Deniz Baykal belli konuda anlaşmışlar, bizden destek istemiyorlar. 22 Temmuzda bir işbirliği olmuştu, üzerimize düşeni yaptığımızı herhalde herkes takdir eder. Özveriyse özverinin en iyisini yaptığımızı, ortaya koyduğumuzu herkes bilir ama bugün bizden destek istenmediğine göre, AKP'den değil, bizden kurtulma hesapları mı var acaba diye düşünüyorum. Millet istemedikçe kimse bizden kolay kolay kurtulamaz. DSP'siz bir sol düşünülemez.''

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Der Spiegel'e demecinde türbanla ilgili bir soru üzerine, Türkiye'nin laik bir ülke olduğu, her kadının başörtüsü takıp takmama hakkı bulunduğu, bunun ailelerden çok bazı politikacılar tarafından sorun haline getirildiği yolundaki sözlerini hatırlatan Sezer, bu sözlere aynen katıldığını bildirdi. Sezer, ''Ama siyasi tartışmalar devam ediyor. Bu siyasi tartışmaları gündeme kim taşımıştır? İstismar ederek kim taşımıştır?'' dedi.


AA

21 Ekim 2008 Salı

Demokratik Sol Parti Karayalçın'a Destek Verecekmi?


DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, bugün görüştükleri Murat Karayalçın'ın Ankara Büyükşehir Belediye başkanlığı adaylığı konusunda düşüncelerini açıkladı.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın'ın Ankara Büyükşehir Belediye başkanlığı adaylığı konusunda, ''Bağımsız adayı olması halinde Sayın Karayalçın'ı destekleyeceğimizi söyledik, ama gelinen noktada böyle bir talep yok'' dedi.

SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'i parti genel merkezinde ziyaret etti. Sezer ve Karayalçın, yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından açıklama yaptılar.

Karayalçın, Sezer'i 31 Ekimde gerçekleştirecekleri Erdal İnönü'yü anma etkinliğine davet etmek ve SHP'nin yerel yönetim seçimleri için hazırladığı ''Yerel Yaşam'' programını sunmak için ziyaret ettiğini, bu arada Türkiye solunun daha ileri sonuçlar alabilmesi için sergilenmesi gerekli adımları da değerlendirdiklerini söyledi. Karayalçın çok yararlı ve keyifli bir görüşme gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Sezer de davet nedeniyle Karayalçın'a teşekkür ederek, görüşmede Türkiye ve dünya sorunlarını da tartıştıklarını ve yararlı bir görüşme olduğunu ifade etti. Sezer, şöyle devam etti:

''Belli ki merak edilen, Mart seçimlerinde neler olacağı ama bugün o konu aramızda pek konuşulmadı. İşbirlikleri çokça konuşuluyor, bu işbirlikleriyle ilgili bir görüşme olmadı. Ancak Sayın Karayalçın'ın Sayın Baykal'la yaptığı görüşmeden anlaşılan o ki Cumhuriyet Halk Partisi yolunu çizmiş Mart seçimleriyle ilgili olarak. Ve yine anlaşılıyor ki bu konuyu hiç konuşmamamıza rağmen, Sayın Karayalçın da CHP'nin adayı oluyor Ankara'dan. Sayın Karayalçın son derece başarılı bir belediye başkanlığı süreci, önemli bir siyasi geçmişi olan bir siyasetçi. Kendisine başarılar diliyoruz. Türkiye'nin AKP'den kurtulmasının bu yerel seçimlerle başlayacağına da içtenlikle inandığımı belirtmek istiyorum. Tabii ki DSP de yerel seçimlerde en başarılı sonucu alacak çalışmayı gerçekleştirecek.''

-''ANKARA BİRLİĞİ YAKLAŞIMI''-

Sezer, ''DSP, Sayın Karayalçın'a destek vermeyecek mi?'' sorusu üzerine Karayalçın'ın kendilerine herhangi bir taleple gelmediğini söyledi.

Karayalçın da ''DSP'den destek isteyecek misiniz?'' sorusunu yanıtlarken, kendisinin her zaman Türkiye genelinde solda birliği savunmuş bir siyasetçi olduğunu belirterek, şunları söyledi:

''Başkente de Ankara birliği Ankara birlikteliği şeklinde bir yaklaşımı gerçekleştirmek istiyorum. Herkesin oyuna ihtiyacım var. Bu işin DSP'li SHP'li CHP'lisi yok. Daha önceki seçimlerde merkez sağ partilere oy vermiş hatta AKP için oy kullanmış hemşehrilerimden de oy istiyorum. Onun için tabi Sayın Sezer'den, arkadaşlarından şahsen, DSP'den oy isteminde bulunuyorum. Ancak bugün için önümüzdeki resim budur. Önümüzdeki günlerde bu resmin daha da güzelleşmesini diliyorum.''

Sezer, bir başka soru üzerine şu anda yerel seçimler konusunda CHP ve SHP arasında DSP'nin dışında gelişmeler yaşandığını belirterek, DSP'nin 22 Temmuz seçimlerinde geniş kapsamlı bir solda birlik istediğini, ancak o gün oluşan güç birliğinin Türkiye'yi ''AK Parti'den kurtarmadığını'' söyledi. Sezer, ''O zaman, Türkiye'yi AKP'den kurtaracak başka projeler, geniş katılımlı, geniş kapsamlı çalışmalar yapılması gerekir. Ama bu sadece DSP ile olmaz'' dedi.

Karayalçın'a ''bağımsız aday olması halinde destek verecekleri'' şeklindeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine de Sezer, ''Biz bir öneri de bulunduk, solun sağdan da oy alabilecek şekilde bağımsız adayı olması halinde Sayın Karayalçın'ı destekleyeceğimizi söyledik, ama gelinen noktada böyle bir talep yok'' dedi.

Sezer, diğer adaylar ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün DSP'den aday olup olmayacağına ilişkin soru üzerine de olumlu bir noktada olduklarını belirterek, ''Milletin başarılı bulduğu, sahiplendiği adaylarla DSP, yerel seçimlerde solun çıkışının adresi olacak'' yanıtını verdi.

Murat Karayalçın da açıklamanın sonunda soldaki siyasetçiler arasında bu konuda en fazla çaba harcamış siyasetçilerin başında geldiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Biz 80'li yıllarda başlayan 'bir araya gelelim', 'birliktelik sağlayalım' görüşmeleri dilekleri arasında bazı sözcükler, kavramlar geliştirdik. Bazı kavramların olmazsa olmaz olduğunu düşündük, ancak bunlardan sonuç alınamadı. Belki ihtiras düzeyini çok yüksek tutmuştuk, belki çok fazla bürokratik yaklaşımlar sergilenmişti, olmadı. Şimdi bu seçimde, bu süreçte daha mütevazı adımlarla, daha kısa adımlarla ama aynı zamanda daha emin adımlarla yola çıkmalıyız. Bugün önümüzde bir resim var. Ama umuyorum ki bu resim 2009 Mart seçimlerine kadar daha da çeşitlenecek, renklenecektir.''

-''GÖKÇEK AKP'NİN ADAYI MI DEĞİL Mİ?''

Karayalçın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in kendisinin adaylığı konusundaki açıklamalarının hatırlatılması üzerine seçimlere 5 aydan uzun bir süre olduğunu hatırlattı. Karayalçın, ''Sayın Melih Gökçek öyle bir hava yarattık sanki hemen bu hafta sonu seçim yapılıyormuş, seçim sadece Ankara'da yapılıyormuş, seçimde sadece iki aday varmış gibi. Bu doğru değil. Kendisinin partisindeki adaylığı garantilemek için böyle bir ihtiyacı olduğu anlaşılıyor ama önümüzde daha 5.5 ay var'' dedi.

Murat Karayalçın, Gökçek'in CHP ile işbirliği konusundaki açıklamalarını nasıl değerlendirdiğini ilişkin soruyu yanıtlarken de ''Kendi adaylığını garantilemek için ne yapması gerekirse yapan bir arkadaş. Ama benim bunları yanıtlayabilmem için önce partisinden aday olması lazım. Sayın Gökçek, AKP'nin adayı mı, değil mi? AKP'de çok sayıda değerli siyasetçinin aday adayı konumunda olduğunu duyuyoruz. O nedenle daha AKP'nin adayı olmayan birisi için yanıt verme ihtiyacını duymuyorum'' diye konuştu.


AA

Siyasi Partilerin 2009 Bütçesi Açıklandı


%10 barajını aşan üç partinin bu yılki bütçe gelirinden normalde hak ettiği tutarlar, AKP 46.3, CHP 20.7, MHP ise 14.2 milyon liraydı. Siyasi Partiler Yasası’na göre yerel seçim zamanı yardımlar iki kat ödeniyor.

ÜÇ siyasi partiye yerel seçim dopingiyle birlikte 2009 yılı bütçesinden toplam 162.4 milyon TL Hazine yardımı ödenecek. Siyasi Partiler Yasası gereği, siyasi partilere ödenecek Hazine yardımı genel seçim zamanı 3, yerel seçim döneminde ise 2 kat zamlı aktarılıyor.

Bütçenin beşbinde ikisi

TBMM’ye sunulan 2009 yılı bütçesinde 248.7 milyar TL olarak öngörülen bütçe gelirlerinin beşbinde 2’si, belli koşullar altında siyasi partilere ödeniyor. Yüzde 10 barajını aşan AKP, CHP ve MHP’ye, 22 Temmuz 2007’de aldıkları oy üzerinden ödenecek Hazine yardımı şöyle olacak: "AKP 46.3 milyon TL. CHP 20.7 milyon TL. MHP 14.2 milyon TL. Ancak önümüzdeki yıl yerel seçim yapılacağı için bu tutarlar 2 katı olarak ödenecek. Bu durumda bütçeden AKP’ye 92.6, CHP’ye 41.4, MHP’ye ise 28.4 milyon TL Hazine yardımı verilecek.

AKP’den 23 milyon düşülecek

AKP hakkında açılan kapatma davasında Anayasa Mahkemesi’nin parti hakkında verdiği yardımdan kesme kararı, 2009 yılı ödemelerinde belirleyici olacak. 2008 yılında yaklaşık 46 milyon Hazine yardımı alan AKP, gerekçeli karar yayımlanınca 23 milyon TL’sini geri vermek durumunda. Maliye kaynakları, bu tutarın harcanan paranın iadesi yerine, 2009 yardımından mahsup biçiminde olacağını söylemişlerdi. Bu nedenle 2009 yılının ilk 10 gününde AKP, Hazine yardımını 23 milyon eksiğiyle 69.6 milyon TL olarak alacak.

Son 5 yılın verilerine göre en yüksek Hazine yardımını toplamda 234 milyon YTL ile AKP aldı. AKP’yi 183.4 milyon YTL ile CHP, 84.1 milyon YTL ile MHP izledi.

Memura yüzde 4 zam

TBMM’ye sunulan 2009 Mali Yılı Bütçe Tasarısı’na göre, kamu personeline 1 Ocak’tan geçerli olmak üzere yılın ilk yarısı için yüzde 4 zam yapılacak. Enflasyon oranının yüzde 4’ü aşması halinde de enflasyon farkı verilecek. Yılın ikinci yarısı için de maaşlara yüzde 4.5 zam uygulanacak. Sözleşmeli olarak çalıştırılan personelin mevcut ücret tavanı 2 bin 701 YTL’den 2 bin 809 YTL’ye çıkacak. 2009 yılının ikinci yarısı için de 1 Temmuz 2009’dan geçerli olmak üzere memur maaşlarına yüzde 4.5 zam yapılacak. Böylece enflasyon farkı hariç yıllık kümülatif zam 8.68’e ulaşacak.

262 milyar liralık bütçede 13.3 milyarlık açık hedefi

TBMM Başkanlığına sunulan tasarıya göre, 2009’da bütçe geliri 248 milyar 759 milyon TL, gideri ise 262 milyar 110 milyon TL olacak.

YTL’den TL’ye geçileceği için Türk Lirası (TL) olarak hazırlanan bütçe 13.3 milyar TL açık verecek.

Hedef 2009’da 202 milyar 90 milyon TL vergi toplamak.

Bütçe 2009’da 44 milyar 149 milyon TL faiz dışı fazla verecek. Böylece faiz dışı fazlanın yüzde 3.5 olacak.

Gelecek yıl Türkiye’de büyüme hızı yüzde 4, yıl sonu enflasyon hedefi ise yüzde 7.5 olarak belirlendi.

Tasarı Maliye Bakanı Kemal Unakıtan tarafından 23 Ekim Perşembe günü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonuna sunulacak.

Kaynak : HÜRRİYET

19 Ekim 2008 Pazar

AK Parti'de adaylık başvuruları 1 Kasımda Başlıyor


AK Parti'de yerel seçimlerde aday olmak isteyenler için başvuru tarihi belirlendi

AKP li Tanrıverdi Antalya İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek, yerel seçim öncesinde teşkilat üyeleriyle bir araya geldi. 29 Mart 2009'da yapılacak olan yerel seçimler için aday adaylığı resmi başvuru sürecinin 1 Kasımda başlayacağını belirtti..


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, yerel seçimlerle ilgili olarak, ''Kimilerinin defolu adaylarla yola çıkmaya hazırlandığı ve boş vaatlerle laf cambazlığı yapmaya başladıkları görünmektedir'' dedi.

Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti Antalya İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek, yerel seçim öncesinde teşkilat üyeleriyle bir araya geldi. 29 Mart 2009'da yapılacak olan yerel seçimler için aday adaylığı resmi başvuru sürecinin 1 Kasımda başlayacağını belirten Tanrıverdi, şöyle konuştu:

''Henüz bu konuda diğer siyasi partilerin açıklama yapmadığı görülmektedir. Kimilerinin defolu adaylarla yola çıkmaya hazırlandığı ve boş vaatlerle laf cambazlığı yapmaya başladıkları görünmektedir. Onlar ne yaparsa yapsın, ne derse desin biz AK Parti olarak onların veya diğerlerinin sözlerine veya çalışanlarına göre kendimizi endeksleyen bir parti değiliz. Bizim kendi ilkelerimiz, stratejilerimiz, programlarımız ve projelerimiz var. Dolayısıyla AK Parti, birilerinin yaptığını takip etmek veya onlara göre mevzilenmek, taarruza geçmek gibi bir politika yerine, kendi ilkeleri doğrultusunda politikalarını ortaya koyar. AK Parti'nin başarısının altında bu yatar.''

Toplantıda konuşan AK Parti Antalya Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Türkiye Delegasyonu Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu da Türkiye'nin uzun yıllar sonra Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi geçici üyeliğine seçildiğini belirterek, bu sonucun AK Parti hükümetinin iktidara geldiği günden bu yana yaptığı çalışmaların bir sonucu olduğunu söyledi.

''Sorun yaratmayan sorun çözen, düşman edinmeyen dost edinen anlayış içinde dış politika izledik'' diyen Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Öncelikle komşu ülkelerden başlayarak birçok ülke ile sorunlarımızı çözmeye başladık. Sadece ülkeler bazında değil, bölgede de Türkiye'nin gücü artmıştır. Sadece bölgede değil dünyada en hatırı sayılır ülke haline geldik. Birçok ülkenin birçok konuda ilk başvurduğu ülke Türkiye'dir. Türkiye, şu anda dünyanın en büyük uluslararası örgütünün karar organının içindedir. Bundan sonra da Türkiye aynı dış politika anlayışı ile sadece ülkeler nezdinde değil, sadece uluslararası örgütlerde değil, o ülkelerde ve dünyada yaşayan ülkeler üzerinde de etkinliğini devam ettirecektir.''

Kaynak : AA

DSP Karayalçın'ı bağımsız aday olursa destekleyecek


DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın'ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı konusunda, ''Benim önerim Ankara'da, Sayın Karayalçın'ın, toplumun diğer kesimlerinden de oy alabilecek şekilde bağımsız aday olmasıdır. O zaman destekleriz'' dedi.

DSP Genel Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sezer, Yerel ve Bölgesel Televizyonlar Birliği (YBTB) temsilcileriyle yemekli toplantıda bir araya geldi.

Sezer, burada yaptığı konuşmada, yerel basının önemini vurgulayarak, medya sektörünün çok önemli ve güçlü bir sacayağı konumunda olduğunu ifade etti. Ekonomik sıkıntılar yüzünden yerel televizyonlardan bazılarının, özerk olamadığını dile getiren Sezer, ''Yerel televizyonların devletten alacağı yardım ve teşvikler, bu yayın kuruluşlarının özerk bir yapıda olmasını engellemeyecek bir yapıda olmalı'' dedi.

Küresel ekonomik krize de değinen Sezer, Türkiye'nin de bu kapsamda zor bir süreçten geçtiğini, ithalattan doğan cari açığı sıcak parayla kapatmaya dayalı ekonomik modelin de duvara tosladığını savundu.

Hükümeti terör konusunda da eleştirerek, sınır güvenliğinin sağlanamadığını ileri süren Sezer, ''Kuzey Irak'taki oluşumu muhatap alan, görüşmeler yapan Hükümet, aslında oradaki toprak bütünlüğünün parçalanmasını meşrulaştırmış olmuyor mu? Bunu içimize sindirmemiz mümkün değil'' diye konuştu.

Sezer, toplantıda, katılan gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Bir gazetecinin, ''yerel seçimlerde CHP ile iş birliğine gidilip gidilmeyeceğine ve DSP'nin Ankara Büyükşehir Belediyesi için başkan adayı olup olmadığını'' ilişkin soru üzerine Sezer, 22 Temmuz seçimlerinde gerçekleştirilen iş birliğinden istenilen sonucun elde edilemediğini, başka projeler üretmek ve toplumu buna inandıracak adımları atabilmek gerektiğini söyledi. Sezer, şunları kaydetti:

''Ankara'ya gelince. Sayın Karayalçın belediye başkanlığı döneminde önemli işler yaptı, yıllardır tanırız, kendisine saygı ve sevgimiz de var. Ama bazı partililerin bir partiden aday olmasıyla toplum büyük ölçüde oraya yönelmeyebiliyor. Bunu 22 Temmuz'da yaşadık. O zaman benim önerim Ankara'da, Sayın Karayalçın'ın, toplumun diğer kesimlerinden de oy alabilecek şekilde bağımsız aday olmasıdır. O zaman destekleriz.''

Karayalçın'ın adaylığına destek verilip verilmeyeceği konusuna Parti Meclisinin karar vereceğini, bu konuda yetkinin Parti Meclisine ait olduğunu belirten Sezer, ''Ama Parti Meclisimizin de görüşlerini bilerek söylüyorum, oylanmış, karar halinde söz edilmiş değil'' diye konuştu.

Sezer, ''Yerel seçimler yaklaşıyor, DSP adaylarını açıklayacak mı? Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül DSP'ye geçecek mi?'' sorusuna ''Umarım. Sayın Sarıgül ile zaman zaman görüşüyoruz. Olumlu bir yerdeyiz. Tabi ki adaylarımızı açıklayacağız'' yanıtını verdi.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, bir başka soru üzerine de önceki seçimlerde CHP'den Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Bülent Özülkü ile de görüştüklerini belirterek, ''Umarım önümüzdeki dönemde birlikte çalışma imkanı buluruz'' dedi.

Kaynak : (aa)
Belediye Seçimleri