29 Kasım 2008 Cumartesi

işte o vali.


Kızılcahamam kampında konuşan Başbakan Erdoğan, 81 ilin valisine örnek olsun diye bir ilin valisini göklere çıkardı. İşte o vali ve Erdoğan’ın övme sebebi:

Kızılcahamam’da gerçekleştirilen AK Parti 13’ncü İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Muş Valisi Erdoğan Bektaş’ı 81 ilin valisine örnek gösterdi.

Yerel yöneticilere halkın arasına karışmalarını tavsiye eden güvenlik güçlerinden kendisine gelen uyarılara rağmen halkın arasına karışmaktan geri kalmayacağını belirten Erdoğan, aynı şeyi valilerden de istedi.

Halka hizmet götürmede Muş Valisi Erdoğan Bektaş’ı örnek gösteren ve övgüyle bahseden Erdoğan, Vali Bektaş’ın yaptığı hizmeti şöyle anlattı:

“Geçenlerde bir mezradan beni bir vatandaş arıyor. Gece saat 01.’de… “Bizim köyün yolu yok.”

- “Kaç hane” dedim.

- “10-15 hane” dedi…

-”Peki nerden gidip geliyorsunuz” dedim

- “Yürüyerek gidip geliyoruz. Su yok” dedi…

Neyse ben vatandaşın telefonunu aldım. Aradım o ilin valisine söyledim….Haydi isim de vereyim. Muş Valisi… Vali konuyu biliyormuş ama yolu bu yılın programına koymamış. Ben kendisine konuyu aktarınca, sağolsun valimiz yolu programa almış. Şu anda 10,5 kilometrelik yolun 8,5 kilometrelik bölümü bitmiş. Amam malum bölgede kış şartları var. İki kilometrelik bölüm ve bir küçük köprü eksik.

Mezradaki vatandaş bu kez yine beni telefonla aradı, teşekkür ediyor. Sordum kendisine; “Yol bitti mi?” diye…
“Eksiği var ama çoğu bitti, kalanı da yaza biter inşallah, çok teşekkür ederim Sayın Başbakanım” dedi. Vatandaş inanmış yolun yapılacağına… Bize Muş Valisi gibi valiler lazım. Diğer illerimizin valilerinden de bu türden vatandaşlara karşı hassasiyet bekliyoruz.”

KIZILCAHAMAM KAMPININ BİRBİRİNDEN İLGİNÇ FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ

İLK DEFA YOL SEVİNCİ YAŞADILAR

Başbakan Erdoğan’ın övgülerine mazhar olan bu olay geçtiğimiz günlerde gerçekleşti. Muş’un İnardı köyüne bağlı mezralara yol yapılması için çalışmalara bu ayın ortalarında başlandı. Yıllardan beri yolları olmayan, katırlar ile ulaşımlarını sağlamaya çalışan Ergari, Nevale ve Altıkardeş mezralarındaki vatandaşlar, yol sevinçleirni yaşadılar.

Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından başlatılan çalışmalar doğrultusunda ekipler yol yapılması için etüt çalışmalarını tamamladılar. Sarp arazide çalışma yapmak zorunda kalan ekipler zor şartlarda çalışarak, Muş merkeze 80 kilometre uzaklıkta bulunan mezralara yol götürecekler.

Muş’un güney kesiminde bulunan dağlık bölgede bulunan İnardı köyüne kadar araçla giden ve daha sonra mezralarına katır sırtında veya yaya olarak gitmek zorunda kalan vatandaşlar, mezralarına yol yapılmasını sabırsızlıkla beklediklerini söylemişlerdi…

İŞTE ERDOĞAN’IN ÖVDÜĞÜ VALİ BEKTAŞ

Muş Valisi Erdoğan Bektaş’ın Muş Valiliği web sitesinde yer alan özgeçmişi şöyle:

1960 yılında Zonguldak’ta doğdu. İlk ve orta öğrenimi Trabzon Tonya’da, Liseyi Trabzon’da, Yüksek Öğrenimini İ.Ü.Hukuk Fakültesinde tamamladı.

İstanbul’da Avukatlık ve Hakimlik stajı yaptı. İstanbul Valiliği Kaymakamlık Adaylığı, Söğüt, Aliağa Kaymakam Vekilliği, Mut, Karaçoban, Kurtalan, Osmaneli, Manyas, Söğütlü ve İnegöl Kaymakamlığı, Elazığ ve Kırşehir Vali Yardımcılıklarında bulundu. Vali Erdoğan Bektaş evli ve üç çocuk babasıdır.

Üsküdar Kaymakamı iken Bakanlar Kurulunun 21/04/2008 gün ve 13529 sayılı kararı ile Muş Valiliği görevine getirildi. 09/05/2008 tarihinden itibaren Muş Valisi olarak görev yapmaktadır.

Haber 7

26 Kasım 2008 Çarşamba

CHP’nin Antep adayı Mustafa Yılmaz



CHP, Gaziantep’te Büyükşehir Belediye Başkanlığına, Eski Bakan Mustafa Yılmaz’ı aday gösterme kararı aldı. Kararı CHP Gaziantep İl Başkanı Hasan Öztürkmen açıkladı.

CHP Gaziantep İl Başkanı Hasan Öztürkmen, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, CHP genel merkezinin Gaziantep Büyükşehir Belediye başkan adayını açıklama konusunda il başkanlığına yetki verdiğini söyledi.

CHP Genel Sekreteri Önder Sav’ın, kendilerine, Genel Başkan Deniz Baykal’ın Gaziantep Büyükşehir Belediye başkanlığına Eski Bakan Mustafa Yılmaz’ı istediğini bildirdiğini belirten Öztürkmen, şöyle konuştu:

“Genel başkanımızın kararı, yönetim kurulu toplantısı yaptığımız sırada bize ulaştı. Yönetim kurulu olarak oy birliğiyle kararı onayladık. Şimdi değerli hemşehrilerime, partililerimize açıklıyorum ki CHP’nin 29 Mart seçimlerinde Gaziantep Büyükşehir Belediye başkan adayı sayın Mustafa Yılmaz’dır. Partimiz ve Gaziantep için hayırlı olsun.”

Hasan Öztürkmen, gazetecilerin sorusu üzerine, CHP’nin ilçelerdeki başkan adaylarının da kısa sürede belirleneceğini kaydetti.

Öztürkmen, bir başka soru üzerine, Mustafa Yılmaz’ın sağlık kontrolleri nedeniyle Ankara’da olduğu için toplantıya katılamadığını, birkaç gün içinde Gaziantep’e gelip seçim çalışmalarına başlayacağını ifade etti.

AA

Chp

Asitane’de sürpriz aday iddaası.



Topbaş’ın yendien adaylığı kesin gibi görünse de sürpriz bir ismin İstanbul için kulis yapmaya başladığı iddia edildi. Erdoğan’a da yakın olan bu isim kim?

AA’nın haberine göre; Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına AK Parti’den aday olacağının gündeme geldiği öne sürülüyor.

Edinilen bilgiye göre, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar’ın adaylığı konusunda parti çevresinde, özellikle İstanbul’da milletvekilleri ve parti teşkilatında yoğun görüşmeler ve kulisler yapıldığı kaydediliyor.

Öte yandan 29 Mart 2009 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde, partilerin aday belirleme çalışmaları sürüyor.

Bugün CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, kendisiyle görüşen Murat Karayalçın’ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için CHP tarafından aday olarak sunma şansını elde edeceklerini açıkladı. Beypazarı Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise 11 Kasım’da yaptığı açıklamada, ”MHP’den Büyükşehir Belediye başkan adaylığım kesinleşti” demişti.

Yerel seçimlerde aday olacak kamu görevlilerinin 1 Aralık 2008 Pazartesi günü saat 17.00′ye kadar görevlerinden ayrılması gerekiyor.

Konu ile ilgili Haber7 yazarı Hüseyin Yayman, dünkü yazısında da bu konuyu gündeme getirmişti

Seçimler
Belediye Seçimleri