3 Aralık 2008 Çarşamba

Gani Rüzgar Şavata bağımsız aday olacak


Ünlü Yönetmeni Gani Rüzgar Şavata, 29 Mart mahalli idareler seçiminde Sultangazi Belediye Başkanlığı için bağımsız aday olduğunu açıkladı.

Sinema Yönetmeni ve Sanatçı Gani Rüzgar Şavata, 29 Mart mahalli idareler seçiminde Sultangazi Belediye Başkanlığı için bağımsız aday olduğunu açıkladı.

Kaynakr

2 Aralık 2008 Salı

Gökçek ; Anketleri samimi bulmuyor


Anket firmalarının şansını zayıf göstermesi üzerine canlı yayına bağlanan Melih Gökçek, ‘iddiaya varmısınız’ dedi CHP’li Kılıçdaroğlu’na da meydan okudu.

CNNTürk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarfasız Bölge programıda yerel seçim masaya yatırıldı. Programa katılan anket firmaları temsilcileri yerel seçimlerde Ak Parti için Ankara’nın kritik bir noktada olduğunu vurguladılar. Ankara’da Murat Karayalçın’ın CHP adına adaylığını açıklamasından sonra bir önceki seçimde SHP ve CHP oylarının toplamnın Melih Gökçek’i zora sokacağını ileri sürdüler.

Bazı anket firması temsilcileri de MHP dahil sağ seçmenin de Gökçek’e karşı Karaylaçın’ı destekleyebileceğini vurgulayarak, Gökçek’in önceki gibi seçimi kazanmasının kolay olmayacağını açıkladılar.

Yayına telefonla bağlanan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, tüm konuklara meydan okuyarak “Varmısınız iddiaya” dedi. Gökçek, Karayalçın için anket yapan firmalara iş vermediği için kenidisinin şansının az gösterilmeye çalışıldığını belirtirek kendi yaptırdığı anketlerde şansının yüzde 60′lar dolayında olduğunu belirterek Karayalçın’ın ise yüzde 26′larda gözüktüğünü vurguladı. Gökçek, MHP’lilerin de Karayalçın’a oy verebileceğini söyleyen anket firması temsilcisine ” Hangi MHP’li arkadaş geçen seçimde DHP’le işlirliği yapıp, 46 belediyeyi DHP’ye kazandıran kişiye oyunu verir bu onun kanına dokunmaz mı” dedi.

Gökçek, “Karayalçın geçmişte benim için “Unutmam ve unutturmam dedimşti, biz de aynısını diyoruz Unutmadık ve unutturmayacağız.” dedi. Karayalçın’ı değişik televizyonlarda tartışmaya çağırdığını söyleyen Gökçek, “Sürekli kaçıyor. Benim aday olmadığım gerekçesiyle karşıma çıkmadığını söylüyor. Ancak ben aday olsam dahi Karayalçın karşıma çıkmayacak biliyorum.” dedi.

Gökçek, “Karayalçın 65, Baykal 70 yaşında, ben ikisine de seçimi kaybettiğim takdirde siyasetten çekilceğimi söylüyorum, onlar kaybederse çekileceklermi diye burdan soruyorum” dedi.

Ahmet Hakan’ın Kılıçdaroğlu olayını hatırlatması üzerine Gökçek, “Kılıçdaroğlu, meydanı boş buldu sürkli meydan okuyor. Ben Dengir Fırat’a benzemem, yolsuzluk yapmak şerefsizliktir, ancak haksız yere ithamda bulunmak da şerefsizliktir. Ben onun karşısına çıkacam ve kimin şerefsiz olduğu ortaya çıkacak. Yarın (Çarşamba) karşılaşacaktık. Ancak yeğeninin cenazesi olduğunu gerekçe gösterdi ve bayram sonrasına kalmasını istedi. Eğer kaçarsa da bu kez meydanlarda herşeyi ortaya koyacağım. ” dedi.

Haber 7.com

Aytaç Durak ; Başbakanı yanlış anladım..


AK Parti’den istifa ederek gündemin ilk sırasına yerleşen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Başbakan Erdoğan’ı yanlış anladığı ve istifa etmekte acele ettiğini açıkladı. Haber7.com’un ulaştığı Durak, konuyla ilgili bir iki gün konuşmayacağını daha sonra detaylı bir açıklama yapacağını belirtirken önceki akşam telefonla katıldığı bir televizyon programında “Sayın başbakanımızı yanlış anladım. İstifa dilekçesini erken verdim” dedi

Durak’ın Adana’da yaptırdığı iki anketten, parti ayrımı yapmadan halkın kendisini desteklediğine dair sonuç çıktğını, bunu Başbakana sunmasına rağmen temayül yoklamasına tabi tutulacak olmasını kabbullenemediği öğrenilidi.

“GERİ DÖNÜŞ İÇİN HERHALDE GEÇ”

Başbakan Erdoğan’ın hafta sonu Kızılcahamam’daki toplantıda AK Partili büyükşehir belediyelerde adaylar için temayül yoklaması yapılacağına dair sözlerinden dolayı, “Beynime kan geldi” diyen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, istifa ettiğine pişman olduğunu açıkça belli etti. Başbakan Erdoğan’ın, istifası üzerine yaptığı açıklamadan sonra fikirlerinin değiştiğini söyleyen Durak, SKYTürk’de katıldığı ‘Son Nokta’ programında, Erdoğan’ın temayül yoklamasının yanında kamuoyu yoklamasının da yapılacağını belirtmesinden sonra istifa etmekte erken davrandığını açıkladı. Durak şunları söyledi: “Sayın Başbakanımızın bu şekilde düşündüğünü bilseydim, o dilekçeyi vermekte biraz daha düşünürdüm. ” Geri dönüş için artık çok geç olduğunun altını çizen Durak, “Dilekçemde ‘istifamın kabulu’ demedim. ‘İstiafımı arz ederim’ dedim. zigzag yapmak yanlış olur gibi gelir bana” dedi.

FİKİR BEYAN EDENLER İL BAŞKANININ KENDİ ADAMLARI

Temayül yoklamasının 300–400 kişi ile partililerle yapıldığını belirten Durak, yerel seçimler için temayül yoklamasında fikirlerine başvurulan partilerin, Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na adaylığını koyan AK Parti eski İl Başkanı Mustafa Attaroğlu tarafından kayıt edildiğini öne sürdü. Durak, “Kamuoyu yoklamaları her zaman, som derece sağlıklı sonuç belirler. Yeter ki işin içine hile karışmasın” şeklinde konuştu.

SU FATURASI ANKETİNDEN YÜZDE 58 DESTEK ÇIKTI

Kamuoyu yoklamalarına çok önem veren Aytaç Durak’ın 4 dönemdir belediye başkanlığı yaptığı Adana’da hizmetlerine yönelik sık sık anket yaptırdığı belirtiliyor. Durak’ın son olarak su faturaları ile birlikte evlere 400 bin adet anket formu gönderdiği, bunların 250 binin doldurularak geri gönderildiği ve vatandaşların yüzde 58’inin hangi partiden olursa olsun kendisini destekleyeceği sonucunun çıktığı öğrenildi.

Adana’nın ‘bağımsız’ Belediye Başkanı Aytaç Durak’ın ayrıca önde gelen araştırma şirketlerinden birine yaptırdığı ankette göre halkın yüzde 54’ünün kendisini yeniden belediye başkanı olarak görmek istediği, Durak’ın bu sonuçları Erdoğan’a sunduğu ama buna rağmen temayül yoklamasına tabi tutulmasını kabullenemediği ifade ediliyor.

Haber 7
Belediye Seçimleri