10 Aralık 2008 Çarşamba

Aytaç Durak ortada kaldı.


Adana BÜyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, yeniden adaylık konusunda yoluna devam ettiğini ifade ederek, ”Şu partide ya da bu partide, henüz karar vermiş değilim. Her şey olabilir” dedi.

Geçtiğimiz günlerde AK Parti’den istifa eden Durak, Adana 75. Yıl Galerisinde gerçekleştirilen bayramlaşmada yaptığı açıklamada, siyasi hayatında her zaman Adanalıların görüşü ve dilekleri doğrultusunda hareket etmeye çalıştığını ve yine bu doğrultuda karar vereceğini söyledi.

Durak, yüz binlerce Adanalının gerçekleştirdiği ankete mektupla katıldığını hatırlatarak, ”Bu mektuplarda yeniden göreve gelmemi isteyen hemşehrilerimi cevapsız bırakamazdım. Ancak, genel merkezimin ‘300 delegeyle görüş alacağız, sonra karar vereceğiz’ demesine de alındığımı belirtmek istiyorum” dedi.

Yaşanan durumun ”dünyanın sonu olmadığını” ifade eden Durak, ”Adaylık konusunda yoluma devam edeceğim. Şu partide ya da bu partide, henüz karar vermiş değilim. Her şey olabilir. Ben buradayım, Adanalılar da burada” diye konuştu.

Biz geçmişte de böyle seçimleri geçirdik. 1999 yılında DSP, rahmetli Bülent Ecevit’in şahsında büyük oy patlaması yapmış ve Adana’dan 5 milletvekili çıkarmıştı. Aynı seçimde, MHP de 4 milletvekili çıkarmış, DSP Seyhan ilçesini, MHP ise Yüreğir ilçesini kazanmıştı. Ama Adanalılar, büyükşehir belediyesi başkanlığı sandığını ayırdılar, beni en küçük partiden en büyük belediye başkanı olarak liste başı yaptılar. Ben Adanalıların bu güvenini bugüne kadar sarstığım kanaatinde değilim. Son mektuplarla bu oluru aldım.”

(aa)

Baharda büyük temizlik var..


Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, ”Mart ayında Mersin’de bahar temizliği yapacağız. Büyükşehir Belediyesinin yanı sıra merkezde 4 ilçeyi de alacağız” dedi.

Bakan Tüzmen, AK Parti Mersin İl Teşkilatı’nca, Suphi Öner Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, yerel seçimler için aday adaylarının başvurularının devam ettiğini hatırlatarak, partililere peş peşe üç kez ”Mart ayında temizliğe hazır mısınız?’ diye sordu.

Partililerden, aynı şekilde üç kez ”hazırız” yanıtını alan Bakan Tüzmen, 29 Mart 2009′da yapılacak seçimlerde, sporculuğun verdiği centilmenlikle, ”kemer altı vuruş” olmadan mücadele edeceklerini belirterek, ”Mart ayında Mersin’de bahar temizliği yapacağız. Büyükşehir Belediyesinin yanı sıra merkezde 4 ilçeyi de alacağız” diye konuştu.

Belediye başkan adayları için kimseye işaret verilmediğini belirten Tüzmen, şunları kaydetti:

”Herkes eşit şartlarda. Onun için bütün arkadaşlarımıza yarış platformu açık. Demokratik bir platformda çalışmalar sürecek, herkes en iyi şekilde çalışıp, bahar temizliğine hazır olsun. Mersin’e yakışır bir büyükşehir belediye başkanı ve 4 merkez ilçe başkanı adayı çıkartacağız. Allah’a şükür kadromuz var, Mersinliler için en iyiyi yapmak istiyoruz. Bütün milletvekillerimizle, teşkilatımızla en iyiyi yapmaya gayret gösteriyoruz.”

AA
Belediye Seçimleri