22 Ekim 2008 Çarşamba

Zekir Sezer'in burnuna pis kokular geliyormuş.


Zeki Sezer'den, Karayalçın'ın Ankara adaylığı konusunda ilginç tespit: "Bizden destek istenmedi. AKP'den değil, bizden kurtulma hesabı olabilir!

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, çok dış borç alan ve cari açık veren bir ülkenin kendi kararlarını alabilmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Bir dizi etkinlik ve açılışa katılmak üzere İzmir'e gelen Zeki Sezer, Karşıyaka Sanayici ve İşadamları Derneğinde (KASİAD) iş adamlarıyla bir araya geldi.

Burada yaptığı konuşmada AK Parti'nin ekonomi politikalarını eleştiren Zeki Sezer, dış borca ve ithalata dayalı ekonomik sistemin üretimden çok yatırımsızlığı teşvik ettiğini ileri sürdü.

Türkiye'nin dış borcunun 550 milyar doları bulduğunu kaydeden Sezer, şöyle konuştu:

''Bu kadar büyük cari açıkla bu kadar çok borç alan ve bu kadar çok cari açık veren bir ülkenin kendi kararlarını alabilmesi, çok da bağımsız davranabilmesi pek de mümkün değil. Bölücü, ayrımcı akımların bu dönemde ortaya çıkmış olması çok da tesadüf değildir. 6 yıldır hükümet dış politikayı edilgen bir şekilde yürütüyor.''

Türkiye'nin genç nüfusuna rağmen ''en mesleksiz nüfusa sahip'' ülke olduğunu öne süren Sezer, ülkede pembe tablolar çizilmeye devam ettiğini savundu. Bankacılık sisteminin Bülent Ecevit'in başbakan olduğu 57. Hükümet döneminde disiplin altına alındığını ifade eden Sezer, ''Maliye Bakanı, 'Türkiye'nin bankacılık sistemi sağlam onun için biz bu krizi en az hasarla atlatırız' diyor. Bunda gerçeklik payı var ama bunu kim sağladı, onu söylemiyor'' dedi. Sezer, AK Parti Hükümeti döneminde bankaların büyük bölümünün yabancıların eline geçtiğini, bunun da sistemin sağlıksızlaştırdığını iddia etti.

Ekonominin öncelikli iş haline getirilmesi gerektiğini kaydeden Sezer, eleştiride bulunurken öneri de getirdiklerini söyledi.

BİZDEN KURTULMA HESAPLARI MI VAR?

DSP Genel Başkanı Sezer, İzmir'in her alanda ülkeyi ileriye taşıyacak bir kent olduğunu, İzmirliye güvendiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Hükümet Atlantik ötesine değil, İzmir'e baksın, İzmirlilere baksın. Tabii ki İzmirlilerin sıkıntıları var, ekonomide, kentleşmede, toplumsal yapıyı tehdit eden uygulamaların yarattığı sıkıntılar var, limanı işlevsiz kalabilmiş, ama bunların tamamını aşabiliriz. İzmir'e DSP yakışır. Merhum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina'nın DSP'li döneminde başarısı tesadüf değildi.''

Zeki Sezer, DSP'nin yapacağı çok iş bulunduğunu, sıkıntıların adım adım girişimcilerle vatandaşlarla aşılacağını, buna içtenlikle güvendiğini ifade etti.

Sezer, SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın'ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına adaylığı konusunda da Karayalçın ile Erdal İnönü'yü anma toplantısı nedeniyle davetiye getirdiği sırada 1 saatlik görüşmede bulunduğunu belirterek, şunları söyledi:

''Havadan sudan şeyler konuştuk. Sayın Karayalçın ve Deniz Baykal belli konuda anlaşmışlar, bizden destek istemiyorlar. 22 Temmuzda bir işbirliği olmuştu, üzerimize düşeni yaptığımızı herhalde herkes takdir eder. Özveriyse özverinin en iyisini yaptığımızı, ortaya koyduğumuzu herkes bilir ama bugün bizden destek istenmediğine göre, AKP'den değil, bizden kurtulma hesapları mı var acaba diye düşünüyorum. Millet istemedikçe kimse bizden kolay kolay kurtulamaz. DSP'siz bir sol düşünülemez.''

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Der Spiegel'e demecinde türbanla ilgili bir soru üzerine, Türkiye'nin laik bir ülke olduğu, her kadının başörtüsü takıp takmama hakkı bulunduğu, bunun ailelerden çok bazı politikacılar tarafından sorun haline getirildiği yolundaki sözlerini hatırlatan Sezer, bu sözlere aynen katıldığını bildirdi. Sezer, ''Ama siyasi tartışmalar devam ediyor. Bu siyasi tartışmaları gündeme kim taşımıştır? İstismar ederek kim taşımıştır?'' dedi.


AA

Hiç yorum yok:

Belediye Seçimleri