17 Şubat 2009 Salı

Yerel Seçimler ve 500 Chp'li

CHP'nin Karatay Belediye Başkan Adayı İbrahim Dişçi, partisinden istifa ederek DSP'ye katılımı ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Dişçi'nin seçim bürosundaki toplantıya DSP Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vejdi Çınar ve DSP Karatay Belediye Başkan Adayı Eşref Köse de hazır bulundu.

CHP'den istifa edip DSP'ye geçen İbrahim Dişçi, adaylığının kesinleştiği son bir aydır seçim bölgesinde büyük bir özveri ile çalıştıklarını kaydederek şöyle konuştu: "Ancak bu çalışma sırasında gerek CHP'ye, gerekse Deniz Baykal'a halkımızın büyük tepkisini gözlemledik. Özellikle şu son birkaç gün içinde il yönetiminin sergilediği baskıcı ve 'ben bilirim, ben yaparımcı' tutum bizi istifaya mecbur etti. Benimle birlikte İl Genel Meclis, Belediye Meclis ve aday olduktan sonra partiye üye yaptığımız 500 arkadaşımızla birlikte CHP'den istifa ediyoruz. Ayrıca istifa edenler olarak DSP adayı Vejdi Çınar'a destek vereceğiz ve seçim bürosu bundan sonra DSP seçim bürosu olarak kullanılacak."

Toplantıda konuşan DSP Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vejdi Çınar ise demokrasinin bir uzlaşma zemini olduğunu ifade etti. Bu seçimde uzlaşmacı olanların kazanacağını ileri süren Vejdi Çınar, "Uzlaşmacı olmayanlar bu seçimi asla kazanamazlar. İbrahim arkadaşımız dürüst, seviyeli ve nitelikli bir arkadaşımızdır. Kendisiyle daha önce çalışamadığımız için gerçekten büyük üzüntü içindeyiz. Bu istifalar CHP Konya il yönetiminin ne kadar uzlaşmaz bir tutum içinde olduğunun işaretidir." dedi.

Konuşmaların ardından İbrahim Dişçi ve diğer partililer seçim bürosundaki CHP'ye ait poster ve bayrakları indirerek yeni partileri olan DSP bayraklarını astı.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Konya'nın Tuzlukçu ilçesindeki Cumhuriyet Halk Partisi teşkilatında da sular durulmuyor. 29 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Genel Merkez'in işadamı Mustafa Sak'ı aday göstermesi üzerine aralarında CHP İlçe Başkanı Özen Şahin'in de bulunduğu 55 kişi partiden ve yönetimden istifa etmişti.

(CİHAN)

Hiç yorum yok:

Belediye Seçimleri